Tfd6BUC8TSd7TSMoTpW9GUr0BA==

Pidato Bahasa Jawa Perpisahan Kelas 6 yang Mudah untuk Ditiru

 

Pidato Bahasa Jawa Perpisahan Kelas 6 yang Mudah untuk Ditiru
Pidato Anak SD (Dok. Istimewa)

SwaraWarta.co.id - Perpisahan menjadi momen berkesan bagi para pelajar baik SD, SMP ataupun SMA. Biasanya lembaga pendidikan pendidikan akan merayakan momen perpisahan dengan mengadakan acara.

Pada saat perpisahan biasanya terdapat perwakilan siswa yang memberikan sambutan. Momen ini tentu mendebarkan bagi siswa yang mewakili.

Untuk mempersiapkan pidato perpisahan sekolah, Kamu dapat mencari referensi dari berbagai sumber baik dalam bahasa Indonesia dan bahasa Jawa.

Tidak hanya itu saja, pidato dalam bahasa Jawa terbilang cukup mudah. Namun perlu persiapan yang matang untuk membaca pidato sekolah.

Contoh Pidato Bahasa Jawa Singkat

Pidato Bahasa Jawa Perpisahan Kelas 6 yang Mudah untuk Ditiru
Pidato Anak SD (Dok. Istimewa)


Bagi Kamu yang akan membaca pidato sekolah, sebaiknya mempelajari pidato Jawa seperti berikut ini.

Sugeng siang, Bapak Kepala sekolah lan Bapak/Ibu Guru SD Negeri Bawen 04 ingkang kewarganegaraanipun inovatif

Purwakaning atur sumangga kula ngladeni mugi-mugi panjenengan kaparingi anugrah sehat lan barokah saking Allah SWT. 

Awit sih mugi-mugi panjenengan kabeh ngalingani kesejatian pawiyatan ingkang dibangun lan dipunjejaki kalebu kadigdayaan negara.

Kula, minangka wakil kelas enem, kula sarencang ngrungokake puja lan dalah puji syukur dhateng para penceneng lan Bapak/Ibu Guru SD Negeri Bawen 04 ingkang sampun nguringaken kulo ingkang saged ngawe lan ngandikan setanah wong lanang-wadon ingkang salawasé sowan ing daya prabegina iki. 

Ingkang kulasampun minangka siswa lan siswi ing SD Negeri Bawen 04, kula nyuwun agunging prasaja lan ngapunteni nalika kulo minangka wakil kelas enem ngaturaken panuwun dhateng para penceneng ingkang kapanjenengan saged nguringaken urip kulo nalika sowan ing prastawa SD Negeri Bawen 04 kanthi sibreget.

Sawise miwiti saged matur, kula sarencang ndamel rikala mongkadi ngrwatu kathah lepat ing tindak tanduk, tata krama, tata basa, saha pituduh kang pratandaan amargi kula pengin ngandika setanah wong sing marasa suwe. 

Kula ugi ngluwari mugi-mugi kabeh urip kula lan ongkosi ing SD Negeri Bawen 04, bisa dipunisihi ingkang ngundang, taat, lan orek-oreké dening Gusti Allah Swaratma.

Ingkang kedadosan, kula saged sampun aran purna pengetan ing SD Negeri Bawen 04 lan sesambat ingkang bener. 

Kulo pengin ngabdi saben dina amargi SD Negeri Bawen 04 iku minangka kajian lan rumiyin ingkang jangkep setanah wong ingkang pengin sesambat, leres, lan dirga suci. 

Kulo saged mugi-mugi saged mimpin sawetara urip ing SD Negeri Bawen 04 amargi ingkang dipunsihi Allah Swaratma ingkang Maha Kangsi.

Dhateng para penceneng ingkang kinurmatan, mugi-mugi banget amargi anugrah ingkang pancen acil, urip berkah, lan leres, kula ugi matur nuwun para penceneng ingkang kula poekapatkan. 

Itulah beberapa pidato singkat dalam bahasa Jawa. Agar pidato lebih lancar, sebaiknya pelajari dari jauh-jauh hari. 



Dapatkan update berita Indonesia terkini 2024 serta info viral terbaru hari ini dari situs SwaraWarta.co.id melalui platform Google News.

Ketik kata kunci lalu Enter